درآمد اجاره، بخشی از درآمدهای مشمول مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی است و نحوه‌ی برخورد با آن (محاسبه مالیات اجاره) مطابق با نحوه‌ی محاسبه‌ی مالیات اشخاص است بدین صورت که پس از کسر 25 درصد اجاره بابت هزینه‌ها و استهلاکات و تعهدات مالک نسبت به مورد اجاره، تتمه‌ی اجاره، برای اشخاص حقوقی مشمول 25 درصد و برای اشخاص حقیقی مطابق جدول ماده‌ی 131 قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مالیات خواهد شد و البته چنانچه شخص حقیقی درآمدی غیر از اجاره نداشته باشد می‌تواند از معافیت سالانه حقوق نیز استفاده نماید.

ارسال اظهارنامه درآمد املاک برای تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی اجباری است.
کسر مالیات اجاره و پرداخت آن بر عهده‌ی مستأجر حقوقی است. برای نحوه محاسبه مالیات اجاره اشخاص حقیقی باید به ماده ۵۳ قانون مالیاتهای مستقیم مراجعه کنید. بر این اساس اشخاص حقیقی، مطابق تبصره 9 ماده 53 قانون مالیات‌های مستقیم تعهدی نسبت به کسر مالیات اجاره و پرداخت آن به اداره امور مالیاتی ندارند و زمان پرداخت مالیات کسر شده حداکثر 10 روز است.

در خصوص مالیات اجاره بایستی توجه داشت محل سکونت پدر، مادر، همسر، فرزندان یا اجداد و نیز افراد تحت تکفل مؤدی، اجاری تلقی نمی‌شود مگر اینکه به موجب اسناد و مدارک اثبات گردد که اجاره پرداخت می‌شود و نیز در صورتی که مؤدی مالک چندین واحد مسکونی باشد، یک واحد برای سکونت ایشان و یک واحد برای سکونت هریک از افراد مذکور، به انتخاب مالک، از شمول مالیات موضوع اجاره خارج می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *